19.04.2015 16:23

Heracles Almelo heeft geen moeite met PEC

Thomas Bruns(Heracles) heeft zojuist de 1-0 binnen gekopt tegen PEC Zwolle en viert het feestje met zijn teamgenoten.

Heracles Almelo heeft goede zaken gedaan in de strijd om directe handhaving. Op eigen veld werd zondag PEC Zwolle met 2-0  verslagen. De Heraclieden hadden geen enkele moeite met de
bezoekers, die met hun hoofd al bij de bekerfinale leken te zijn.

In een zonnig Almelo begonnen beide ploegen aanvallend aan de wedstrijd. Het was al snel Heracles Almelo dat het initiatief nam. Dat leidde na een kwartier spelen tot de openingstreffer van de thuisploeg. Brahim Darri bereikte met een heerlijke voorzet met buitenkant rechts, Thomas Bruns. De eerste poging werd nog knap gekeerd door PEC Zwolle-goalie Warner Hahn, maar in de rebound was hij kansloos. Bruns kon kinderlijk eenvoudig de openingstreffer maken.

In het vervolg van de wedstrijd nam de amusementswaarde zienderogen af. Heracles had de controle en PEC Zwolle kon niet door de Heracles verdediging komen. De bezoekers konden via Thomas Lam, Jody Lukoki en Trent Sainsbury speldenprikjes uitdelen. Mede ook doordat Bram Castro steeds op de goede plek stond en daardoor weinig moeite had de inzetten van de Zwollenaren te keren. Daardoor gingen de Heraclieden met een voorsprong de rust in.
In de eerste tien minuten na de tweede helft was het Heracles dat de wedstrijd besliste. Na geweldig geschutter van de Heracles verdediging had Bryan Linssen één op één met Warner Hahn geen moeite om de 2-0 binnen te schieten. Niet veel later moest PEC Zwolle ook nog eens met tien man door. Trent Sainsbury tikte licht Wout Weghorst  aan, die op weg was naar het doel van PEC Zwolle. Het arbitrale trio beoordeelde dit als het neerhalen van een doorgebroken speler en zodoende mocht de Australiër met een rode kaart inrukken.

Na de twee mokerslagen vond het toch al ongeïnspireerde PEC Zwolle het wel mooi geweest. Het
speelde de wedstrijd uit en probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken. Ook Heracles had het wel gezien. Zij ondernamen weinig moeite om de 3-0 te maken. De enige speler die er nog wel zin in had was Iliass Bel Hassani. Hij bleek een ware plaag voor de PEC Zwolle defensie. Hij raakte een keer de paal en twee keer moest Warner Hahn ingrijpen. Hahn was met afstand de beste speler bij PEC en heeft erger voorkomen.

Door de overwinning komt Heracles nu op gelijke hoogte met Excelsior met 31 punten. De
Rotterdammers staan nog wel op de veertiende plaats vanwege een beter doelsaldo, maar voelt nu de hete adem van Excelsior in de nek. PEC Zwolle blijft op de zevende plek staan, achter SC Heerenveen en voor FC Groningen.