19.04.2015 21:42

Smits: "Onwijs veel zin in de Eredivisie"

NEC-doelman Joshua Smits kijkt al uit naar de Eredivisie. De club uit Nijmegen is al kampioen en kan zich al opmaken voor een jaar op het hoogste niveau van Nederland. De keeper heeft er al zin in. 

Nu NEC al kampioen is, zijn de duels minder zenuwslopend. "De spanning is eraf, dat is gewoon zo", aldus de keeper op de website van NEC. "Maar we hebben nog wel wat doelstellingen die we willen halen. De honderd punten en doelpunten natuurlijk, maar ook het winnen van alle thuiswedstrijden. Met die doelstellingen in het achterhoofd ga je dan het veld in."

Of NEC die aanvullende doelstellingen haalt of niet, het seizoen 2015/2016 speelt het sowieso Eredivisie. "Daar heb ik echt onwijs veel zin in. Natuurlijk moeten we kijken hoe het allemaal gaat lopen, maar ik kijk er echt naar uit. De Eredivisie..... en hopelijk nooit meer Jupiler League", zegt hij enthousiast. 

Winnen deed het zondagmiddag tegen Almere City (2-1). Als keeper vindt hij het jammer dat NEC dan toch nog een tegentreffer kreeg. "Zonde natuurlijk. Omdat je zoveel mogelijk de 'nul' wilt houden, heb je dan alsnog een beetje de pest in. Dan is het jammer dat je in zo'n wedstrijd, waarin het helemaal niet hoeft, nog een doelpunt tegen krijgt. Daar baal ik van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner