20.04.2015 16:31

Van den Brom lovend over aanvoerder Gudelj

Nemanja Gudelj bedankt de meegereisde supporters van AZ na de wedstrijd tegen NAC in de Eredivisie. (08-11-14)
Nemanja Gudelj bedankt de meegereisde supporters van AZ na de wedstrijd tegen NAC in de Eredivisie. (08-11-14)

Nemanja Gudelj was afgelopen weekend twee keer trefzeker. De Serviër had wellicht ook drie keer kunnen scoren. Hij besloot echter Derrick Luckassen een kans te gunnen uit een vrije trap. Dat levert hem lof op van AZ-trainer John van den Brom.

"Voor mij als trainer zijn dat de mooiste momenten, die je kunt hebben", zegt de oefenmeester tegen De Telegraaf. "Het is nogal wat, als je aanvoerder, die tevens je topscorer is, zich niet te groot voelt om Derrick (Luckassen, red.) de kans en de mogelijkheid te geven om zijn ding te doen."

"Hiermee erkennen ze elkaars kwaliteiten. Dit is pure winst voor het elftal en voor de groep. En buiten de bevrijdende 2-1 misschien wel het mooiste moment van de hele avond. Je zag ook hoe blij ze met elkaar waren en wat het in het stadion teweeg bracht. Op de training lopen ze elkaar gek te maken. Vrijdag zei Derrick: 'Ik hoop dat ik hem een keer mag nemen als hij op de juiste positie ligt'. Toen zei ik nog: 'Dan ben ik benieuwd of Neno (Gudelj, red.) hem een keer gaat geven'."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner