22.04.2015 10:05

Officieel: Ten Hag wordt hoofdtrainer Utrecht

Erik ten Hag, trainer van het tweede efltal van Bayern München, geeft aanwijzingen aan zijn spelers in de wedstrijd tegen  TSV 1860 München. (06-04-2015)
Erik ten Hag, trainer van het tweede efltal van Bayern München, geeft aanwijzingen aan zijn spelers in de wedstrijd tegen TSV 1860 München. (06-04-2015)

Erik ten Hag wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht. Zijn komst is woensdagochtend door de club bevestigd. Hij heeft voor twee seizoen getekend in de Domstad. Ten Hag begint 1 juli bij zijn nieuwe werkgever.

Ten Hag komt over van Bayern München, waar hij het tweede vanaf medio 2013 onder zijn hoede had. Daarvoor was de oefenmeester werkzaam voor Go Ahead Eagles, PSV en FC Twente. Bij die laatste twee clubs was hij assistent trainer. Ten Hag is echter niet onbekend met FC Utrecht, want als speler droeg hij in het seizoen 1995/96 het shirt van de Domstedelingen.

Ten Hag reageert content op zijn terugkeer in de Galgenwaard. "Deze functie bij een mooie club als FC Utrecht, komt voor mij op een goed moment. Dit is een nieuwe uitdaging in mijn carrière", zegt hij op de website van de club. Hij ambieert 'Utrechts voetbal'. "Dus: naar voren gericht, met veel strijd en emotie."

"Daarnaast is het mijn uitdaging om mijn voetbalfilosofie over te brengen op het eerste elftal en de rest van de technische organisatie. FC Utrecht is in de beleving van velen een subtopper, maar de statistieken uit het verleden laten iets anders zien. De statistieken wat dichter bij het wensdenken brengen, ook dát is een uitdaging die ik graag aanga."

Ook algemeen directeur Wilco van Schaik reageert positief op het aanstellen van Ten Hag. "Erik heeft in de absolute top gewerkt, bij clubs als PSV, FC Twente en FC Bayern München. Een ambitieuze trainer, met bagage. Een trainer ook met een voetbalfilosofie die aansluit bij de beginselen waarvoor wij bij FC Utrecht staan."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner