22.04.2015 10:53

Kind van Heerenveen keert terug bij Cambuur

Geert-Arend Roorda als testspeler bij Cambuur Leeuwarden. (25-06-2014)
Geert-Arend Roorda als testspeler bij Cambuur Leeuwarden. (25-06-2014)

Geert-Arend Roorda mag weer aan voetballen denken. De middenvelder maakte dinsdag bij Jong SC Cambuur zijn rentree binnen de lijnen. Roorda had op de voorbereiding van het huidige seizoen zijn achillespees gescheurd.

Roorda staat echter niet op de loonlijst bij SC Cambuur. Op het moment dat het noodlot toesloeg was hij bezig een contract te verdienen bij de Leeuwarders. Mogelijk kan Roorda alsnog een contract verdienen, want Cambuur gaf eerder al aan de speler een kans te willen geven. 

Zijn comeback, die dinsdag volgens De Huis aan Huis was gepland, is een stap in de goede richting. Dinsdag viel hij in het oefenduel met Jong FC Groningen na een kwartier al in, omdat Mart Dijkstra geblesseerd naar de kant moest.

Dat Roorda het shirt van Cambuur is opzich opmerkelijk, want de Fries is een jeugdproduct van aartsrivaal sc Heerenveen. Daar debuteerde hij in het profvoetbal, maar mede door blessures redde hij het bij sc Heerenveen niet op. Daarna beproefde Roorda zijn geluk bij NEC en Sparta Rotterdam. Momenteel zit hij dus zonder werkgever.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner