24.04.2015 15:34

Knieoperatie voor Cambuur-trainer De Jong

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur moet de laatste twee wedstrijden van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. De coach laat zich na de competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht van zondag aan een knie opereren. Het gewricht is versleten.

"Leuk is anders, maar dit moet even gebeuren. Daarom hebben we gezegd dat het nu een goed moment is, zodat ik in de voorbereiding weer helemaal fit ben", aldus De Jong.

Bij de laatste twee competitiewedstrijden tegen Ajax en Willem II zal zijn assistent Sandor van der Heide als eindverantwoordelijke op de bank zitten. 

Dordrecht 

Cambuur speelt komend weekend tegen FC Dordrecht. De ploeg degradeerde afgelopen week officieel. Henk de Jong vindt dat jammer. "Dat vind ik eigenlijk wel zonde. Dordrecht is een mooie club met hele fijne mensen en een positieve spelopvatting. Of het een voordeel of het nadeel is dat ze al gedegradeerd zijn? Ik denk dat het niet eens zoveel uitmaakt. Dordrecht speelt het hele seizoen al onbevangen voetbal en wil net als ons het publiek vermaken. Dat gaat nu niet anders zijn."

Daarmee waarschuwt De Jong zijn ploeg. Aangezien een overwinning zer belangrijk is voor Cambuur. "Voor ons is het een belangrijke pot. De achtste plek is nog steeds binnen handbereik, dat kan belangrijk zijn voor de Play-Offs en sowieso voor de verdeling van de tv-gelden. Het is mooi dat we nog ergens voor spelen, dat geeft lekkere druk." 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner