24.04.2015 16:24

Van den Brom lovend: "Cijfers liegen niet"

Derrick Luckassen stond de afgelopen weken in de basis, maar AZ-trainer John van den Brom heeft bevestigd dat hij weer op de bank mag zitten. Wesley Hoedt neemt zijn plek over. 

Hoedt was de afgelopen weken geblesseerd, waardoor Luckassen centraal in de verdediging moest spelen. "Luckassen heeft het goed gedaan. Ik heb hem uitgelegd dat we nu weer op Wesley terugvallen", aldus Van den Brom op de persconferentie. "Dat snapt hij. Ik hou van een rechts- en een linkspoot naast elkaar. Dat is het meest ideale."

AZ speelt tegen FC Twente en daar is er één man in vorm: Hakim Ziyech. "Het is echter geen kwestie van alleen Ziyech afstoppen, want ze hebben met jongens als Renato Tapia, Youness Mohktar en Jesús Corona nog meer kwaliteit rondlopen. Maar inderdaad, Ziyech is goed bezig: hij heeft de meeste assist van de Eredivisie. Dat zegt wat, cijfers liegen niet."

Bij Twente is Ziyech in goede vorm, bij AZ is Steven Berghuis ook in goede doen. "Andersom zal FC Twente er ook mee bezig zijn dat zij Steven Berghuis willen afstoppen. Het zijn allebei hartstikke goede spelers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner