25.04.2015 21:34

Haller drukt de Eagles verder in de problemen

Sébastien Haller (m.) bedankt Yassin Ayoub (l.) voor zijn assist tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - FC Utrecht. (25-04-2015)

Met twee goals heeft Sébastien Haller het lot van Go Ahead Eagles zo goed als zeker bepaald. De spits nam alle treffers voor zijn rekening: 0-2. Door de nederlaag kunnen de Eagles degradatievoetbal nauwelijks meer ontlopen.

Heel aangenaam begon de wedstrijd niet in de Adelaarshorst. Rubio Rubin kreeg in de elfde minuut een aardige kans, maar verder kwamen de keepers niet in de problemen. In de negentiende minuut viel uit het niets de openingstreffer. Yassin Ayoub vond Sébastien Haller met een heerlijke steekpass en de Fransman toonde zich een echte spits door koel de 0-1 binnen te schuiven. Go Ahead Eagles kwam er in de eerste helft lang niet altijd aan te pas, maar kreeg via Peter van Ooijen een aardige kans. De middenvelder zette zelf goed door, dribbelde de zestien in en vond bijna de rechterhoek met zijn linkerbeen. Het was echter Robbin Ruiter die ternauwernood de treffer kon voorkomen met zijn been.

De tweede helft begon aantrekkelijk met een prima kans voor Lesly de Sa, die te lang bleef wachten in de zestien en zodoende niet tot een goede mogelijkheid kwam. Net toen de thuisploeg sterker werd sloeg FC Utrecht genadeloos toe. Bart Ramselaar vond Haller met een mooie steekbal en de spits bleef opnieuw koel. Hij wipte de bal over de uitkomende Mickey van der Hart heen en legde de 0-2 in het lege doel. Go Ahead Eagles bracht met Marnix Kolder een tweede spits in het veld en deze wissel leek snel effect te sorteren, maar toen FC Utrecht zich instelde op de extra aanvalskracht van de thuisploeg kon men de wedstrijd rustig uitspelen.

Door de nederlaag van Go Ahead Eagles en de winstpartij van Heracles Almelo, de ploeg won op bezoek bij NAC Breda, is de situatie van de Deventenaren uiterst penibel geworden. Als Excelsior de laatste wedstrijd van de zaterdagavond wint tegen PSV, kan Go Ahead Eagles degradatievoetbal niet meer ontlopen. FC Utrecht speelde zich, voor zover het dat nog niet was, veilig in de Eredivisie en kan zich richten op volgend seizoen.

Door: Jos Boesveld