25.04.2015 22:35

Anderlecht veel te sterk voor Kortrijk

Anderlecht heeft zaterdag flink uitgehaald tegen Kortrijk. De Brusselaars wonnen op eigen veld het play-offduel in de kampioenspoule met liefst 5-1. Door die zege herstelt Anderlecht zich van twee nederlagen op rij in de strijd om de landstitel.

Olivier Deschacht zette Anderlecht met doelpunten in de 17e en 24e minuut al snel op een 2-0-voorsprong. Kortrijk kwam nog terug tot 2-1 via oud-RKC'er Teddy Chevalier, maar Youri Tielemans zorgde dat Anderlecht toch met een marge van twee de rust in ging. Aleksandar Mitrovic en Andy Najar tilden de stand in de tweede helft naar 5-1. Robert Klaasen viel in de tweede helft in bij Kortrijk. Bram Nuytinck zat niet bij de selectie van Anderlecht door knieklachten.

Anderlecht komt door de zege op 35 punten na vier wedstrijden in de play-offs, goed voor de derde plek. Club Brugge (37) en AA Gent (35) staan daar nog boven en hebben drie duels gespeeld. Zij spelen zondag tegen elkaar.