26.04.2015 13:53

Mathijsen vervangt Kongolo tegen Groningen

Issa Kallon (r.) gaat een fysiek duel aan met Joris Mathijsen, die zijn strepen al heeft verdiend in het voetbal. (24-08-2014)
Issa Kallon (r.) gaat een fysiek duel aan met Joris Mathijsen, die zijn strepen al heeft verdiend in het voetbal. (24-08-2014)

Fred Rutten begint zondag tegen FC Groningen met Joris Mathijsen als vervanger van Terence Kongolo. Anass Achahbar zit op de reservebank van Feyenoord. Bij FC Groningen staan Lorenzo Burnet en Albert Rusnák in de basiself.

Het meespelen van Terence Kongolo was lang onzeker. De verdediger kampt met een liesblessure en blijkt niet fit genoeg om in actie te komen in Groningen. Joris Mathijsen, die voor het laatst speelde in oktober tegen Heracles Almelo, is zijn vervanger. Voorin is er geen basisplaats voor Anass Achahbar. De aanvaller, die de laatste weken belangrijk was met zijn doelpunten, moet zijn plek afstaan aan Jens Toornstra. Op het middenveld begint Feyenoord met Lex Immers, Karim El Ahmadi  en Jordy Clasie. Immers is weer fit genoeg voor een plek in de basis na zijn knieblessure.

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi heeft zondag basisplaatsen voor Lorenzo Burnet en Albert Rusnák. Burnet was geblesseerd, maar is fit genoeg om te spelen. Dat gaat ten koste van Hans Hateboer die start op de reservebank. Hetzelfde geldt voor Jarchinio Antonia. De flankspeler die tegen Willem II nog zorgde voor het Groningse openingsdoelpunt, heeft zijn plek moeten afstaan aan de van een blessure teruggekeerde Rusnák.

De wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord is hier live te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner