26.04.2015 14:20

SC Cambuur doet zichzelf te kort met remise

Robin Gosens (l.) en Furdjel Narsingh gaan beiden vol voor de bal tijdens FC Dordrecht - SC Cambuur. (26-04-2015)

SC Cambuur kreeg in een matige wedstrijd op de zondagmiddag in Dordrecht wel de kansen om te winnen van FC Dordrecht, maar wist niet te scoren. Met name Bartholomew Ogbeche kreeg meerdere kansen, maar de clubtopscorer zat totaal niet in de wedstrijd.

Het inmiddels gedegradeerde FC Dordrecht wilde graag nog een keer stunten voor het eigen publiek. Dat waren de woorden van Jan Everse in aanloop van de wedstrijd tegen SC Cambuur. Strijdend ten onder, dat is het motto voor de laatste wedstrijden van dit seizoen. Om te beginnen moest dat zondagmiddag gebeuren in eigen huis tegen SC Cambuur. De bezoekers, waar Henk de Jong een basisplaats in had geruimd voor Sebastian Steblecki, Calvin Mac-Intosch en Marlon Pereira, kon de punten ook nog goed gebruiken. De ploeg kan nog in aanmerking komen voor Europees voetbal, dus de punten kunnen ze in Leeuwarden goed gebruiken.

Het was een leuke openingsfase. Kansjes over en weer en een hoog tempo. Furdjel Narsingh maakte goed gebruik van zijn snelheid en zette zijn teamgenoten diverse keren vrij voor de goal. Dat leidde bijna tot een eigen goal van William Troost-Ekong, die een voorzet van Narsingh weg wilde werken, maar dan net naast zijn eigen goal schoot.  Na een kwartier spelen was het opnieuw Narsingh die aan de basis van een goede kans voor SC Cambuur stond. Narsingh zette Sebastian Steblecki vrij op de zestien. De middenvelder haalde uit en nadat de bal getoucheerd werd belandde de bal op de buitenkant van de paal. Ook FC Dordrecht was niet ongevaarlijk. Rick ten Voorde stuurde Everon Pisas weg, die op zijn beurt de bal voor zijn linker legde en daarna de verre hoek zocht, maar SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis kon zijn vingers er nog net tegen zetten. Het tweede deel van de eerste helft was stukken minder. Het tempo liep wat terug en echt grote kansen bleven uit. De ruststand was dan ook terecht 0-0.

Het begin van de tweede helft was net als die van de eerste helft heel aantrekkelijk. Vlak na rust was het Mikhail Rosheuvel die de eerste kans in de tweede helft noteerde. De flankspeler trok naar het centrum vanaf de linkerkant, legde de bal goed voor zijn rechter en haalde snoeihard met buitenkant voet uit. De bal dwarrelde van de goal en belandde op de buitenkant van de paal. Daarna was het Ogbeche die voor leeg kon inschieten, maar de aanvaller mistte de bal volledig. De Nigeriaan kon vandaag het Eredivisierecord van Cambuur’s topscorer aller tijde verbreken, maar hij mistte te veel kansen daar voor. Een kwartier voor tijd kon hij de bal, na opnieuw een goede voorzet van Narsingh, de intikken, maar weer miste de aanvaller de bal.

SC Cambuur had vandaag goede zaken kunnen doen om de aansluiting met de top acht te houden, maar doet zichzelf dus te kort met een gelijkspel. Over twee weken moet Cambuur uit naar Amsterdam, daar wacht Ajax. FC Dordrecht speelt ook een thuiswedstrijd. De ploeg van Jan Everse gaat op bezoek bij FC Twente.

Door: Thomas Mulder