26.04.2015 23:20

Olympique Lyon houdt PSG onder druk

Olympique Lyon blijft in de Franse competitie koploper Paris Saint-Germain onder druk houden. De nummer twee van de ranglijst won zondagavond bij het laaggeklasseerde Reims met 4-2 en heeft nu ook 68 punten. PSG won zaterdag al met 6-1 van Lille, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Lyon.

Lyon stond na zes minuten al met 0-2 voor door doelpunten van Corentin Tolisso en Alexandre Lacazette. Alexi Peuget bracht de spanning terug, maar nog voor rust zorgde Clint Njie voor 1-3. Door een eigen doelpunt van Mickaël Tacalfred werd het in de 90e minuut 1-4. In blessuretijd deed Gaëtan Charbonnier nog wat terug.

AS Monaco handhaafde zich op de derde plaats door Lens te verslaan in Lens, 0-3. De thuisclub kan door deze zoveelste tegenvaller Ligue 1 nu alvast vaarwel zeggen.

Saint-Étienne verdedigde de kans op Europees voetbal door een zege op Montpellier: 1-0. Max-Alain Gradel scoorde. Ricky van Wolfswinkel viel tien minuten voor tijd in.