28.04.2015 10:49

Pisas: "De fans zijn een belangrijk onderdeel"

Everon Pisas (l.) zet druk op Marlon Pereira, maar de verdediger van SC Cambuur is op tijd met het balletje terug tegen FC Dordrecht. (26-04-2015)
Everon Pisas (l.) zet druk op Marlon Pereira, maar de verdediger van SC Cambuur is op tijd met het balletje terug tegen FC Dordrecht. (26-04-2015)

FC Dordrecht degradeerde vorige week uit de Eredivisie. Na een overwinning van Go Ahead Eagles is het niet meer mogelijk voor de promovendus om de achttiende plek te verlaten. Everon Pisas maakte het dramatische seizoen van dichtbij mee en looft de fans.

"Ze blijven altijd achter ons staan, ook in Arnhem waren ze erbij", doelt de voetballer van FC Dordrecht op de uitwedstrijd tegen Vitesse. In dat duel was het al zo goed als zeker dat FC Dordrecht zou degraderen uit de Eredivisie. Toch waren er genoeg uitfans aanwezig in het GelreDome.

"Dat is bijzonder, en dat stimuleert je toch om tot het uiterste te gaan. Zij zijn een belangrijk deel van de reden dat Dordrecht zo’n sympathieke club is", vindt Pisas, die uit de jeugdopleiding van de promovendus komt, op de clubwebsite van de club. "Ik heb gewoon het mooiste beroep dat er is, ik geniet iedere dag weer van de club en van het spelletje."

"Het is helemaal mooi dat dat ik de laatste weken best goed presteer, maar ik kan nog veel beter dan ik tot nu toe heb laten zien. Nu is het zaak iedere training honderd procent te geven, zodat ik nog drie eredivisiewedstrijden kan laten zien waar ik toe in staat ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner