28.04.2015 13:30

Hoofdonderwerp van spot in de Grolsch Veste

De fans in Enschede zijn duidelijk niet meer tevreden over trainer Alfred Schreuder. De oefenmeester van FC Twente wordt dringend verzocht om de club te verlaten. De fans hebben een spandoek in het stadion gehangen voor de wedstrijd FC Twente - AZ. (26-04-2015)
De fans in Enschede zijn duidelijk niet meer tevreden over trainer Alfred Schreuder. De oefenmeester van FC Twente wordt dringend verzocht om de club te verlaten. De fans hebben een spandoek in het stadion gehangen voor de wedstrijd FC Twente - AZ. (26-04-2015)

De situatie in Enschede wordt met de week pijnlijker. Financiële problemen, uitschakeling in de beker en slechte prestaties in de competitie. Onze Schlemiel van de Week moet hier als trainer van FC Twente mee omgaan.

Alfred Schreuder staat dit seizoen voor het eerst als eindverantwoordelijke voor de groep van FC Twente. Na jaren als assistent-trainer actief te zijn geweest, moet hij nu zijn eigen boontjes doppen. De problemen die op de oud-voetballer afkomen, zijn echter groot van formaat en raakt iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt vol in de emoties. Hoe supporters omgaan met de situatie in Enschede is echter aan het veranderen.

Positieve en negatieve spandoeken

14 maart 2015. De problemen bij FC Twente zijn aan het licht gekomen en de club is volop bezig met de financiële huishouding. De ploeg is nog actief in het bekertoernooi, maar staat al wel in de middenmoot van de Eredivisie. Het verschil met de ploegen in de subtop ligt rond de zeven punten, een klein verschil dus met nog zeven wedstrijden te gaan. FC Twente neemt het in eigen huis op tegen PEC Zwolle en wint zowaar met 2-0 van de huidige bekerfinalist. Voorafgaande aan de wedstrijd heeft de supportersvereniging van de Tukkers een geweldige sfeeractie op touw gezet. Op een groot spandoek valt te lezen: "Het kaf zal zich nu van het koren gaan scheiden. Twente-supporters zijn er ook in mindere tijden."

26 april 2015. Ruim een maand later wordt er een thuiswedstrijd tegen AZ gespeeld. Inmiddels is FC Twente wel uitgeschakeld in de KNVB beker en door de recente prestaties in de competitie is het zelfs in theorie niet meer mogelijk voor FC Twente om zich via de play-offs te plaatsen voor Europees voetbal. De supporters van FC Twente zijn er nu wel klaar mee. Alfred Schreuder, de man die zijn hele carrière in de Eredivisie voetbalde, maar slechts drie officiële wedstrijden in het shirt van de formatie uit Enschede speelde, heeft het gedaan bij de supporters. Samen met de volledige technische staf moet hij van de fans vertrekken bij de club.

Schreuder blijft kalm

"Ik zie wel wat, maar ik kan er niets mee. Ik begrijp de teleurstelling", stelt trainer Schreuder voor de competitiewedstrijd tegen AZ. De 'ik-zie-wel-wat' komt raar over, aangezien een groot deel van de tribune bij de dug-out van FC Twente volhangt met  spandoeken. "Schreuder wees niet laf, stap op met je staf" en "Gebaat bij rust? Gebaat bij duidelijkheid!", zijn teksten die de supporters negentig minuten lang kunnen lezen in de Grolsch Veste. "Alfred laat je grote hoofd werken. Rot op, om de schade te beperken" (foto), is echter wel de meest intrigerende tekst. Het is een dubbele belediging voor de trainer.

Schreuder ontslaan, of laten gaan, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, is natuurlijk onnodig en onlogisch. Of de in Barneveld geboren trainer echter volgend seizoen ook voor de groep van FC Twente staat, dat blijft een vraag die iedereen de komende tijd bezighoudt.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner