28.04.2015 15:24

Update: Feyenoord accepteert voorstel KNVB

Khalid Boulahrouz heeft zijn laatste competitiewedstrijd voor Feyenoord waarschijnlijk al gespeeld. De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil de verdediger voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, schorsen.

Boulahrouz kreeg zondag tegen FC Groningen rood vanwege het slaan van een tegenstander. In de slotfase van het duel ging het er stevig aan toe. Groningen-spelers en Feyenoorders kregen het regelmatig met elkaar aan de stok. Dat mondde uit in een ruzie, waarbij Boulahrouz een tik uitdeelde aan Rasmus Lindgren. De scheidsrechter gaf de rode kaart aan de centrale verdediger. 

De verdediger en zijn club Feyenoord krijgen tot dinsdag 15.00 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren. Als Boulahrouz wordt geschorst, mist hij de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen. In dat geval was de wedstrijd tegen Groningen mogelijk zijn laatste voor Feyenoord. De club gaat het aflopende contract van de verdediger niet verlengen. Als de Rotterdammers de derde plek vast houden dan speelt het geen play-offs. 

Feyenoord heeft momenteel centraal achterin diverse problemen. Sven van Beek is fit, maar Terence Kongolo en Joris Mathijsen zijn geblesseerd. Een schorsing van Boulahrouz betekent dat Fred Rutten moet improviseren. 

UPDATE: Feyenoord akkoord met schorsing Boulahrouz

Feyenoord heeft het voorstel van de tuchtcommissie geaccepteerd. Khalid Boulahrouz en de Rotterdammers had tot dinsdagmiddag 15:00 uur de tijd om te reageren op het voorstel om Boulahrouz voor drie duels te schorsen, waarvan één voorwaardelijk. 

Via de clubsite van de club laat Feyenoord weten akkoord te gaan met dat voorstel. Mocht Feyenoord derde eindigen betekent dat het einde seizoen voor Khalid Boulahrouz. Alleen wanneer Feyenoord nog in de play-offs terecht komt, dan moet hij mogelijk nog in actie komen. 

Zo eindigt het seizoen van Boulahrouz in mineur. De verdediger kreeg de rode kaart voor een slaande beweging naar een Groningen-speler. Boulahrouz kon in Rotterdam geen basisplaats verzilveren en mag aan het einde van het seizoen dan ook vertrekken. Zijn contract loopt af. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner