28.04.2015 15:50

Complimenten voor Padt: "Hij is ijzig kalm"

FC Groningen speelt dit weekend de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Dat deed het één keer eerder, maar PSV was toen te sterk (4-1). Doelman Johan Tukker was de keeper van de Groningers. 

Het was in 1989 toen FC Groningen het moest opnemen tegen PSV. Met heel veel goede herinneringen kijkt Tukker niet terug. "De ambiance was bekerfinale onwaardig. Het had een hoogtepunt moeten zijn, maar PSV was veel te sterk. Bovendien waren ze al landskampioen, zodat wij vooraf reeds verzekerd waren van Europees voetbal", blikt hij terug samen met Dagblad van het Noorden. "We kregen als verliezers nog ergens een medaille omgehangen en dat was het dan."

Hij ziet nu kansen voor FC Groningen om historie te schrijven. Als het wint van PEC dan heeft het voor de eerste keer de KNVB-beker gewonnen. "Ik geef het FC Groningen van nu betere kansen. Mijn groenwitte hart zegt dat ze winnen, omdat ze beter in vorm zijn dan PEC", aldus de ex-doelman die met gepaste trots kijkt naar de doelman van nu: Sergio Padt. "Ik kan echt genieten van doelman Sergio Padt. Een heel talentvolle keeper die regelmatig punten pakt voor de club. Ik zag hem afgelopen weekend nog een tegenstander uitkappen tegen Feyenoord. Doe dat maar eens voor een vol stadion. Dan ben je ijzig kalm, precies de goede eigenschap voor een doelman."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner