29.04.2015 17:06

Excelsior haalt Volendamse vleugelaanvaller

Ard van Peppen (l.) krijgt Brandley Kuwas niet van de bal tijdens Roda JC Kerkrade - FC Volendam. (09-02-2015).
Ard van Peppen (l.) krijgt Brandley Kuwas niet van de bal tijdens Roda JC Kerkrade - FC Volendam. (09-02-2015).

Excelsior kan aankomend seizoen een beroep doen op Brandley Kuwas. De 22-jarige aanvaller komt over van FC Volendam en tekent in Rotterdam een contract voor twee seizoenen.

De Kralingers maken de komst van Kuwas woensdagmiddag via de officiële kanalen bekend. Kuwas moet echter wel nog een positieve medische keuring ondergaan. Algemeen directeur Ferry de Haan is blij met zijn nieuwe aanwinst. "De talentvolle buitenspeler is een speler die met zijn snelheid en individuele acties van toegevoegde waarde kan zijn", aldus de voormalig verdediger op de clubsite van de Rotterdammers.

Kuwas is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van FC Volendam en speelde tot dusver 101 competitieduels namens de Volendammers. De linkspoot is aardig op dreef bij Volendam, aangezien hij met veertien assists alleen NEC-aanvaller Alireza Jahanbakhsh voor zich moet dulden. Daarnaast was de vleugelaanvaller dit seizoen al goed voor acht treffers. Hij is de tweede vleugelaanvaller die FC Volendam aankomende zomer gaat verlaten. Ludcinio Marengo bereikte in een eerder stadium al een akkoord met ADO Den Haag. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner