30.04.2015 09:36

Koeman: "Het is wrang om te constateren"

Southampton speelt dit weekend in en tegen Sunderland, maar na afloop van die wedstrijd reist assistent-trainer Erwin Koeman af naar Nederland voor de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle.

De vader van de gebroeders Koeman, Martin Koeman, was jarenlang betrokken bij FC Groningen. Zowel Erwin als Ronald begon zijn carrière bij de 'Trots van het Noorden'. "Onze vader maakt dit niet meer mee, net zoals hij ook niet meemaakt dat Ronald en ik samen zo’n prachtige tijd doormaken bij Southampton. Het is wrang om te constateren, maar ook in het voetbal gaat het allemaal gewoon door. FC Groningen bouwt door op de structuur en fundering die er staan. Daaruit is ook dit succes voortgekomen, maar misschien kijkt onze vader van bovenaf wel mee zondag."

"Dat ze nu de finale spelen, vinden we geweldig", vervolgt Koeman tegenover De Telegraaf. "Het is sinds 1989 niet meer gebeurd. Dit moet een hoogtepunt worden in de geschiedenis van de club. Dat wil ik meemaken", aldus Koeman, die ziet dat Groningen de laatste jaren flink is gegroeid. "De verhuizing uit het Oosterpark heeft de club veel goed gedaan. Er zijn meer mogelijkheden op alle gebieden. Er staat een goede structuur, waardoor er stabiliteit is in de club. Er is een grote kern van vaste supporters en de club geeft de mensen in het noorden iets om trots op te zijn. Ze gaan graag naar FC Groningen kijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner