30.04.2015 16:46

Verratti: "Zie liever Messi dan Ronaldo"

Als Marco Verratti mag kiezen wie hij de beste voetballer van dit moment vindt dan kiest de Italiaan voor Lionel Messi. Hij geeft aan hem de voorkeur boven Cristiano Ronaldo en Eden Hazard. 

Het Franse L'Equipe vroeg aan de kleine spelverdeler welke tegenstander het moeilijkst is om te verdedigen. "Messi. Hij is de meest taaie om te verdedigen. En ik vind het ook fantastisch om tegen hem te voetballen. Ik zie hem liever voetballen dan Ronaldo en Hazard", aldus Verratti die benadrukt dat het allemaal erg goede spelers zijn. "Zij zijn de beste spelers van de wereld. Messi, Ronaldo en Hazard zijn altijd leuk om naar te kijken. Maar ik hou echt van de manier hoe Messi een bal aanneemt en zijn manier van spelen."

In 2012 maakte Verratti de overstap van Pescara naar PSG. Sindsdien heeft de jongeling zichzelf ontpopt tot dé spelverdeler van de Franse topclub. Daarbij speelt hij regelmatig iemand in de eigen zestien uit. "Soms moet je een risico nemen. Dat is hoe ik speel. Als je de bal verliest, dan is het gevaarlijk. Maar als het lukt dan kan je je tegenstander pijn doen", legt Verratti uit. "Op het begin waren er wel spelers die naar me toe kwamen. Thiago Silva zei bijvoorbeeld dat ik dat beter niet kon doen. Nu zeggen ze juist dat ik het wél moet doen!"

Voor de buitenstaander lijken Zlatan Ibrahimović en Thiago Silva de grote bazen van Paris-Saint Germain. Volgens Verratti is dat niet zo. "In het huidige voetbal is er geen echte baas. Het voetbal is veranderd. Je moet een goed team hebben. Eén speler kan niet het verschil maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner