30.04.2015 22:16

Anderlecht verliest in slotminuut van Gent

Youri Tielemans houdt de bal in bezit tijdens de competitiewedstrijd RSC Anderlecht - Sporting Charleroi. (10-08-2014)

Donderdagavond heeft RSC Anderlecht in de slotminuut verloren van KAA Gent in de Belgische Play-off I. Door die nederlaag ziet huidig kampioen Anderlecht de achterstand op Gent oplopen tot vier punten.

Het duel tussen de nummer twee en drie in België brandde pas na rust los. Toen kwam Gent al snel op voorsprong dankzij een goal van Laurent Depoitre. Die voorsprong kon de thuisploeg echter maar kort vasthouden want tien minuten later stond het alweer gelijk. De pas zeventienjarige Yoeri Tielemans zorgde voor de gelijkmaker. Lang leken beide ploegen af te stevenen op een gelijkspel, maar daar bracht Renato Neto verandering in. In de slotminuut maakte hij 2-1 voor Gent.

Voor nummer drie Anderlecht zal het een lastig verhaal worden om de het kampioenschap te prolongeren. De achterstand op koploper Club Brugge beslaat inmiddels zes punten. Gent blijft dankzij de zege in het spoort van Club Brugge. De achterstand is nog slechts twee punten.