01.05.2015 09:57

"Wereld staat op z'n kop als zoiets gebeurt"

Na afloop van het verloren uitduel tegen KV Mechelen dankt doelman Marco Bizot de supporters van zijn club Racing Genk (27-07-2014).
Na afloop van het verloren uitduel tegen KV Mechelen dankt doelman Marco Bizot de supporters van zijn club Racing Genk (27-07-2014).

Marco Bizot heeft de overleden Grégory Mertens in elkaar zien zakken. De voormalige sluitpost van FC Groningen stond in het doel van de beloftenploeg Racing Genk, dat het opnam tegen Mertens' Sporting Lokeren.

Het was voor Bizot niet de eerste keer dat hij zoiets zag gebeuren. In 2010 Evander Sno, in die tijd ploeggenoot bij Jong Ajax, in elkaar zakken. Sno moest toen gereanimeerd worden op het veld.

"Daar denk je dan direct weer aan", zegt Bizot tegen De Telegraaf. "Het is heel heftig om dit nu weer mee te maken. Ik stond er vrij ver vanaf, maar al na een paar seconden had ik door dat het heel ernstig was."

"Je hoorde iedereen schreeuwen. De wereld staat op zijn kop, als zoiets gebeurt. Je kunt alleen maar hopen, dat het goed komt. Helaas is dat niet gebeurd. Het is niet te bevatten", vervolgt de doelman van Racing Genk.

Mertens zakte maandag door hartfalen in elkaar. Sindsdien is de 24-jarige speler in coma gehouden. Donderdag stierf de Belg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner