03.05.2015 10:58

Necid scoort niet: "Daar schaam ik me voor"

Hakim Ziyech (l.) heeft moeite om Tomáš Necid (r.) van zich af te houden tijdens FC Twente - PEC Zwolle. (14-03-2015)
Hakim Ziyech (l.) heeft moeite om Tomáš Necid (r.) van zich af te houden tijdens FC Twente - PEC Zwolle. (14-03-2015)

Met de bekerfinale op komst zijn het spannende tijden in Zwolle. In de winterstop waren het minder roerige tijden bij PEC Zwolle, maar toen Tomáš Necid aankondigde terug te keren, was de hele club in rep en roer. Necid heeft echter nog geen enkel doelpunt gescoord in 2015.

"Over de eerste seizoenshelft heb ik een heel positief gevoel. Wie weet had het nog beter gekund, maar het had zeker slechter gekund", vertelt de spits tegenover RTV Oost. "Ik hoop dat niveau weer te halen in de finale. Hoe het komt dat ik in 2015 nog droog sta? Goede vraag. Ik heb inderdaad nog niet gescoord en daar schaam ik me voor. Maar ik kan er niet zo veel aan doen, ik moet geduld hebben."

PEC Zwolle huurde Necid van CSKA Moskou voor een half jaar en in de winterstop keerde de spits terug naar Rusland om verkocht te worden door zijn club. De Russische ploeg kon echter geen deal sluiten, waardoor Necid een vrij man werd. Hij koos er zelf voor om terug te keren naar de Eredivisie.

Necid kan zijn tweede seizoenshelft goedmaken met één treffer in de bekerfinale. PEC Zwolle neemt het zondagavond op tegen FC Groningen. Op het spel staat niet alleen de beker, maar ook een ticket voor het hoofdtoernooi van de Europa League, met een mooie startpremie. Necid voelt dat zijn moment weer gaat komen.

"Elke training en wedstrijd werk ik hard, ik moet wachten op een goede kans. als die niet komt, wil ik mijn team helpen met acties en passes. Maar dat doelpunt zit er weer aan te komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner