05.05.2015 11:17

'FC Utrecht aast op Jupiler League-doelman'

Jerold Promes (l.) en Niki Mäenpää kunnen niet geloven dat ze aan de broek krijgen van Jong Ajax. (01-12-2014)
Jerold Promes (l.) en Niki Mäenpää kunnen niet geloven dat ze aan de broek krijgen van Jong Ajax. (01-12-2014)

FC Utrecht hoopt zich binnenkort te versterken met Niki Mäenpää. De Finse doelman staat momenteel onder contract bij VVV-Venlo, maar zijn contract in Venlo loopt af. Utrecht kan de sluitpost daardoor transfervrij overnemen.

"Hij is klaar voor de volgende stap", aldus zaakwaarnemer Richinel Bryson in gesprek met Voetbal International. Mäenpää stond in het verleden 51 keer onder de lat in de Eredivisie, maar de afgelopen twee seizoenen was hij met VVV-Venlo actief in de Jupiler League. FC Utrecht zal overigens wel haast moeten maken. Er is namelijk ook belangstelling vanuit Engeland.

"Het liefst gaat hij naar Engeland", vervolgt zijn zaakwaarnemer. "Maar ook het verhaal van FC Utrecht klonk interessant. Bij die club zou hij een serieuze concurrent voor Robbin Ruiter moeten worden." Naar verluidt heeft ook Brighton & Hove Albion, dat uitkomt in de Engelse Championship, belangstelling voor de Finse goalie. Mäenpää stond in het verleden ook onder contract bij AZ Alkmaar, Willem II, FC Den Bosch en het Franse RC Lens.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner