08.05.2015 16:45

De Boer: "Had graag in bekerfinale gestaan"

Ajax-trainer Frank de Boer snapt de keuze van één van zijn spelers niet en zet daar openlijk zijn vraagtekens bij. (08-05-2015)
Ajax-trainer Frank de Boer snapt de keuze van één van zijn spelers niet en zet daar openlijk zijn vraagtekens bij. (08-05-2015)

Frank de Boer verwacht een leuk duel tussen Cambuur en Ajax. De trainer van de Amsterdammers weet dat beide ploegen nergens meer voor spelen en dus kan iedereen gewoon 'lekker voetballen'. 

De Boer is ook onder de indruk van het spel van Cambuur. "Qua spel vind ik echt dat ze in het linkerrijtje thuishoren. De opvatting van de trainer, de spelers en de supporters zorgen ervoor dat ze terecht op deze plek staan", zegt hij op de website van de club. "Cambuur vindt het ook lekker om tegen een aanvallend ingestelde tegenstander te spelen. Zij hebben meer moeite met ploegen zich helemaal ingraven."

Cambuur heeft niets te verliezen, maar datzelfde kan gezegd worden van Ajax. De Amsterdammers hebben sowieso de tweede plek en spelen daardoor voorronde Champions League. Een zege, maar ook een vloek als je het aan De Boer vraagt. "Je wil ergens om spelen: of dat nu de Europa League, de Champions League of de competitie is. We hadden ook graag in de bekerfinale gestaan."

De trainer baalt er flink van dat Ajax geen prijs heeft kunnen pakken dit seizoen. "Om andere ploegen te zien acteren en voor de prijzen te zien spelen, is niet leuk. Aan de andere kant kunnen we nu wel goed trainen en hebben we geen doordeweekse wedstrijden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner