10.05.2015 16:25

Willem II wint matig duel van ADO Den Haag

Willem II en ADO Den Haag zullen deze wedstrijd snel vergeten. De randzaken waren namelijk interessanter dan de wedstrijd zelf. De wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van Tim Cornelisse, clubdokter Jan Vioen en het debuut van het zeventienjarige talent Frenkie de Jong.

Het eerste bedrijf van Willem II – ADO Den Haag was niet om over naar huis te schrijven. De Tilburgers hadden tijdens de eerste 45 minuten een licht overwicht. Na ruim twintig minuten spelen had Stijn Wuytens zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar de Belgische middenvelder mikte naast.

Even daarvoor was ADO Den Haag al ontsnapt. Gianni Zuiverloon beging een lichte overtreding op Samuel Armenteros in het strafschopgebied. Scheidsrechter Siemen Mulder durfde het echter niet aan om de bal op de stip te leggen. Willem II wist tijdens de eerste helft één kans te creëren. De inbreng van ADO Den Haag was voor de theepauze bijzonder matig, want de Hagenaars werden voor rust eigenlijk niet gevaarlijk.

Het eerste kwartier na rust was vrij enerverend. Willem II kreeg al snel een kans na matig optreden van doelman Robert Zwinkels. Bruno Andrade kon onderscheppen en zag vervolgens Robert Braber voor het doel staan. De pass van de Braziliaan was te hard, waardoor Braber niet kon scoren. Twee minuten later kreeg Mike van Duinen aan de andere kant een goede mogelijkheid, maar Kostas Lamprou bracht redding.

Willem II had de smaak te pakken en kreeg na een uur spelen weer een goede mogelijkheid. Bruno Andrade was zijn directe tegenstander te slim af en schoot vervolgens in de korte hoek. Zwinkels stond goed gepositioneerd en bracht redding. Twee minuten later was het wel raak. Armenteros ging de combinatie aan met Braber en had vervolgens weinig moeite om de 1-0 tegen de touwen te schieten.

Tijdens het laatste half uur gebeurde er op voetbalgebied weinig. Het zeventienjarige talent Frenkie de Jong debuteerde namens Willem II. Tim Cornelisse, die gaat stoppen als profvoetballer, kreeg nog speeltijd. Ook mocht de clubdokter van Willem II, Jan Vioen, nog het veld in voor een blessurebehandeling bij Mitchell Dijks. Net als Cornelisse neemt Vioen na dit seizoen afscheid.

Willem II komt dankzij de overwinning op 43 punten. ADO blijft vanzelfsprekend op 37 punten staan. Willem II speelt volgende week in Leeuwarden tegen SC Cambuur. ADO krijgt bezoek van PSV Eindhoven.

Door: Jurre Hermans