10.05.2015 16:26

Go Ahead Eagles veroordeeld tot nacompetitie

Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om directe handhaving veilig te stellen. In eigen huis kwam de ploeg van Dennis Demmers zondagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen sc Heerenveen. In de slotfase werd het nog erg spannend, maar meer doelpunten vielen er niet in de Adelaarshorst.

Wilde Go Ahead Eagles nog directe handhaving veiligstellen, dan moest er zondagmiddag eerst worden gewonnen van sc Heerenveen. De concurrentie, NAC Breda en Excelsior moet dan één van de laatste twee wedstrijden verliezen. Maar eerst zelf het obstakel sc Heerenveen maar eens overbruggen. Go Ahead, waar Erik Cummins de voorkeur kreeg onder de lat boven Mickey van der Hart, begon goed aan de wedstrijd. Binnen tien minuten ontplofte de Adelaarshorst, toen Jop van der Linden een vrije trap prachtig over de muur krulde en onderkant lat schoot. De bal stuiterde echter niet over de goede kant van de doellijn, waardoor een doelpunt niet door ging. Het was tevens ook de enige kans die op de goal ging in de eerste helft. SC Heerenveen was erg slordig en kon de bal niet in de ploeg houden. Go Ahead Eagles drong aan, maar kon geen echte vuist maken. Beide ploegen verloren in de eerste helft al een hun spits wegens een blessure. Marnix Kolder had last van zijn knie en werd vervangen door Glynor Plet. Bij sc Heerenveen moest topscorer Mark Uth het veld na een half uur verlaten. Henk Veerman was de logische vervanger.

De tweede helft had ook ongeveer tien minuten nodig, voordat er een grote kans kwam. Nu was het niet Go Ahead Eagles wat gevaarlijk werd, maar sc Heerenveen. Sjoerd Overgoor liet zich verrassen door de snelle Luciano Slagveer, die er met de bal vandoor ging en daarna afgaf aan invaller Veerman. De bonkige spits kreeg de bal niet langs de attente Erik Cummins. Waar het in de eerste helft nog Jop van der Linde was die de bal tegen de lat schoot, was het Peter van Ooijen die een van richting veranderd schot op de paal zag belanden. De kansen waren over en weer en stonden in een fel contrast met de eerste helft, waar maar weinig gebeurde. De grootste kans in de wedstrijd was voor Luciano Slagveer. De aanvaller kon alleen op Cummins af, maar laatstgenoemde bleef lang naar de bal kijken en koos de goede hoek. In de 88ste minuut kwam sc Heerenveen op voorsprong. Uit een goede voorzet van Henk Veerman was het Lerin Duarte die bij de tweede paal kon inkoppen. Even daarna stond het alweer 1-1 doordat Wesley Verhoek de bal vanuit een corner raak schoot.

Go Ahead Eagles is veroordeeld tot play-offs voor promotie/degradatie. De Deventenaren moesten immers winnen, kregen de kansen er wel voor, maar lieten het na. Volgende week speelt Go Ahead tegen Heracles Almelo, sc Heerenveen ontvangt in eigen huis FC Twente. Daarna kunnen beide ploegen zich richten op de play-offs.

Door: Thomas Mulder