10.05.2015 16:17

FC Twente wint gezapig duel van Dordrecht

FC Twente heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. Voor eigen publiek waren de Tukkers met 3-0 te sterk voor FC Dordrecht. Beide ploegen wisten het publiek echter niet te vermaken en lieten gezapig voetbal zien. Desondanks wist de thuisploeg in de tweede helft driemaal tot scoren te komen.

Als er niets meer op het spel staat, dan is dat vaak terug te zien in de opstellingen en het spel van de desbetreffende ploegen. Daar was de wedstrijd tussen FC Twente en FC Dordrecht geen uitzondering op. De bezoekers hadden enkele jongelingen het veld in gestuurd en Twente moest Renato Tapia missen vanwege een blessure. Dat vertaalde zich in gezapig voetbal op het veld, waarbij nauwelijks iets te beleven viel voor de fans die wél de moeite hadden genomen om naar het stadion te komen. Want lege plekken waren er genoeg in De Grolsch Veste.

Alleen Hakim Ziyech wist in de eerste helft de supporters een keer op de banken te krijgen. Filip Kurto wist maar net een vrije trap van de middenvelder uit zijn doel te houden. In dezelfde minuut stond Kurto aan de grond genageld toen een afstandsschot van Ziyech op de lat belandde. FC Twente had de controle voor eigen publiek, maar kwam niet verder tot de rand van het strafschopgebied. Luc Castaignos moest zich vijf minuten voor rust geblesseerd laten vervangen, waardoor zijn laatste thuiswedstrijd voor de Tukkers in mineur eindigde.

Ook de tweede helft leek een langdradig schouwspel te worden. Na een uur spelen was er dan ook nog weinig gebeurd, totdat Jesús Corona toesloeg. De Mexicaan werd helemaal vrijgelaten in de spitspositie en ontving daar de bal van Hakim Ziyech op een presenteerblaadje. Na de keeper en de verdediger op het verkeerde been te hebben gezet, schoof Corona beheerst raakt. Even daarna dacht Felipe Gutiérrez te scoren met een stiftbal. Zijn poging belandde echter in het zijnet. Corona wist vervolgens oog in oog met de doelman niet voor de verdubbeling te zorgen.

In de slotfase zette FC Twente nog even aan om de definitieve nekslag te geven. Dat lukte in de persoon van Andreas Bjelland. De centrale verdediger kopte een corner van Hakim Ziyech via de binnenkant van de paal raak. Corona bepaalde met een stiftbal de eindstand op 3-0. Bij alle doelpunten kwam de assist van Ziyech. Beide ploegen kunnen zich rustig gaan voorbereiden op de laatste speelronde in de Eredivisie.

Door: Robin Tibbe