10.05.2015 19:48

De Boer: "Staf moet ook in spiegel kijken"

Frank de Boer is erg kritisch op zichzelf. Hij vindt dat hij net zo'n grote rol heeft gespeeld in het teleurstellend verlopen seizoen voor Ajax als de spelers. Toch ziet hij genoeg positieve punten. 

Ajax won met 3-0 van SC Cambuur en deed dat met goed voetbal. Iets wat de supporters erg belangrijk vinden. "Toen de goal viel toen viel er een last van ons af. Dan zie je dat wij wel gewoon in staat zijn om de supporters een mooie dag te bezorgen", aldus De Boer tegen FOX Sports. 

De exacte reden van het mindere jaar weet De Boer niet. "Het heeft ook wel met jeugdigheid en ervaring te maken, maar ook wel met vorm en kwaliteit. Als staf moeten wij overigens net zo goed in de spiegel kijken als de spelers." De Boer is namelijk net zo kritisch op zichzelf als op zijn spelers. "Het zegt heel veel dat Jasper Cillessen tot speler van het seizoen is verkozen. Natuurlijk is hij een goede keeper, maar het zegt ook veel over dit seizoen."

Ajax wil volgend jaar beter voor de dag komen en heeft daarom Nemanja Gudelj aangekocht. Een ervaren kracht die met veel power speelt. "Hij is ook daarom gehaald. Hij heeft een bepaalde energie. Soms moet je gewoon je duels winnen en dat doen wij te weinig", aldus De Boer die daarmee laat blijken zeker ruimte in te ruimen voor Gudelj. Daarnaast denkt De Boer volgend seizoen meer talenten door te laten stromen. "Er komen veel talenten aan, maar die zijn net achttien. Daar kunnen we nog niet op rekenen. Ik zou Rafael van der Vaart een goede toevoeging vinden. De kans dat hij komt? Ik schat zo'n vijftig procent."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner