11.05.2015 15:49

Fledderus: "Wil je niet op je geweten hebben"

Bij zijn Eredivisiedebuut zoekt Bergwijn (l.) direct het gevaar op. Hij gaat langs Heracles-aanvoerder (r.) die hem nog probeert af te stoppen. (10-05-2015)
Bij zijn Eredivisiedebuut zoekt Bergwijn (l.) direct het gevaar op. Hij gaat langs Heracles-aanvoerder (r.) die hem nog probeert af te stoppen. (10-05-2015)

De transfer van Memphis Depay naar Manchester United hield ook de gemoederen in Almelo bezig. Tim Breukers en Mark-Jan Fledderus waren niet van plan om de vleugelaanvaller van PSV Eindhoven het ziekenhuis in te schoppen.

"Je leest het de hele week, je ziet de getallen, vindt het een knappe prestatie, een prachtige stap, maar in principe stond ik er niet bij stil", aldus Breukers tegenover TC Tubantia. "Ik dacht wel: dit gaat geen makkie worden. Ik had hulp nodig van mijn ploeggenoten, hij is erg lastig te verdedigen. Depay kan behoorlijk versnellen en is moeilijk van de bal te krijgen, een brok spieren."

"Hij liep ook nog even aan mijn kant", vertelt Fledderus. "Ik dacht bij mezelf: een beetje rustig aan doen. Ik zag het wel in de context van het Nederlandse voetbal, het is een prachtige transfer, je wilt het niet op je geweten hebben dat je dat verstoort. Het scheelt dat wij ook niet meer per se moesten, we waren al officieus veilig, dan schop je iemand niet over de hekken. Maar als het anders was geweest, dan moet je als speler doen wat je moet doen. Ik heb op het veld nog wel even met hem gepraat, hem gefeliciteerd met deze stap, maar bij dat gesprekje moet je je niet te veel bij voorstellen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner