12.05.2015 09:18

KNVB wil af van viertal scheidsrechters

Thomas Bruns is het niet eens met een beslissing van arbiter Tom van Sichem tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (07-12-2014).
Thomas Bruns is het niet eens met een beslissing van arbiter Tom van Sichem tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (07-12-2014).

De KNVB wil binnenkort afscheid nemen van een viertal scheidsrechters. Eric Braamhaar, Tom van Sichem, Pieter Vink en Reinold Wiedemeijer hebben een contract voor onbepaalde tijd, maar toch wil de KNVB afscheid van ze nemen.

De KNVB wil de doorstroming van talent bevorderen en Braamhaar (48), Van Sichem (46), Vink (48) en Wiedemeijer (47) daardoor aan de kant schuiven. "De gesprekken met de vier genoemde scheidsrechters verlopen in goede harmonie", aldus de KNVB in een statement tegenover De Telegraaf. "In het kader van goed werkgeverschap ronden we de gesprekken met de scheidsrechters eerst af, voordat we hier verder inhoudelijk over communiceren."

Een afscheid wil overigens niet betekenen dat het viertal per direct moet stoppen met fluiten. "Er is geen enkele sprake van dat alle vier de genoemde scheidsrechters volgend seizoen vertrekken. Dit zal gefaseerd over meerdere jaren gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner