12.05.2015 13:44

'Feyenoord overweegt Rutten te ontslaan'

Trainer Fred Rutten maant zijn ploeg tot kalmte tegen FC Groningen. Feyenoord is zojuist op een voorsprong gekomen in de Euroborg. (26-04-2015)
Trainer Fred Rutten maant zijn ploeg tot kalmte tegen FC Groningen. Feyenoord is zojuist op een voorsprong gekomen in de Euroborg. (26-04-2015)

Het bestuur van Feyenoord zou op dit moment druk aan het vergaderen zijn over het mogelijk aanblijven van hoofdtrainer Fred Rutten. De coach en zijn ploeg zijn het kwijt en het wist de laatste vier competitieduels geen wedstrijd te winnen. Genoeg reden om een vervroegd te overwegen. 

De Telegraaf meent dat Feyenoord in de komende 48 uur moet beslissen of Rutten blijft of dat hij moet vertrekken. Opvallend genoeg vertrekt Rutten na dit seizoen al bij de club en er staat nog maar één competitieduel op het programma. 

Dat is overigens wel een heel belangrijk duel. Feyenoord staat momenteel gedeeld derde, een plek die recht geeft op Europa League. Op plek vier staat AZ. Op die plek moet men nog de play-offs in om een Europa League te bemachtigen, als dat al lukt. 

Feyenoord stond vier wedstrijden geleden nog ruim voor op Vitesse en AZ en de derde plek leek zo goed als zeker. Door twee keer een gelijkspel (tegen Willem II en FC Groningen) en twee verliespartijen (Go Ahead Eagles en Vitesse) moet het nu komende zondag vol aan de bak tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers hebben het wel in eigen hand. Bij winst blijft het sowieso op de derde plek staan, ze hebben namelijk een beter doelsaldo dan Vitesse en AZ. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner