12.05.2015 14:35

"Van der Sar, Overmars, allemaal lafaards"

De belangenbehartiger van Shota Arveladze heeft geen goed woord over voor Ajax. De Amsterdamse club spande een rechtszaak aan tegen Arveladze. Volgens de NOS heeft Ajax die verloren. 

Ajax meende namelijk enkele miljoen tegoed te hebben van de oud-spits. Het zou hier gaan om enkele bedragen uit 1997, waarbij Ajax dacht dat het ging om nettobedragen. Ajax maakte enkele bedragen over naar Dinamo Tblisi (de club waarvan het Arveladze overnam). De Belastingdienst zag een aantal van die betalingen als betalingen aan de spits zelf. Daar was nog geen belasting over betaalt en zo is het balletje gaan rollen. Ajax kreeg een naheffing van 1,2 miljoen euro en probeerde dat te verhalen op Arveladze. 

De rechtbank heeft besloten dat Ajax geen recht heeft op een vergoeding van Arveladze. Zijn belangenbehartiger Rob Cohen is blij dat de rechter deze uitspraak heeft gedaan. Cohen is namelijk totaal niet te spreken over de Amsterdammers. "Ajax moet nu eens goed in de spiegel gaan kijken. Ze hebben twaalf miljoen voor Shota gekregen toen hij naar Rangers ging. Dit verdient hij niet."

De directie krijgt de volle laag. "Ajax moet nu eens goed in de spiegel gaan kijken. Ze hebben twaalf miljoen voor Shota gekregen toen hij naar Rangers ging. Dit verdient hij niet." Mogelijk krijgt het verhaal alsnog een vervolg. Ajax bekijkt nu de mogelijkheid om verder te procederen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner