12.05.2015 21:10

'Pikante overgang in Friesland in de maak'

Bertrand Traoré (r.) in de achtervolging op Lucas Bijker (l.) tijdens SC Cambuur - Vitesse. (04-05-2015)
Bertrand Traoré (r.) in de achtervolging op Lucas Bijker (l.) tijdens SC Cambuur - Vitesse. (04-05-2015)

Alles wijst erop dat Lucas Bijker volgend seizoen de clubkleuren van sc Heerenveen gaat verdedigen. De back speelt nu nog in het shirt van SC Cambuur, maar beschikt over een aflopend contract. SC Cambuur en sc Heerenveen zijn aartsrivalen in Friesland.

De NDC mediagroep meldt dat de pikante overgang van Bijker voor negentig procent zeker is. De in Brazilië geboren verdediger staat sinds 2010 onder contract in Leeuwarden en was basisspeler bij SC Cambuur toen de ploeg promoveerde van de Jupiler League naar de Eredivisie.

In dit seizoen speelde Bijker maar liefst dertig competitiewedstrijden, maar de verdediger gaat na dit seizoen dus op zoek naar iets nieuws. De 22-jarige voetballer kwam tot bijna honderd officiële wedstrijden in Nederland, waarvan bijna zestig in de Eredivisie. 

Dat overgangen van SC Cambuur naar sc Heerenveen en omgekeerd gevoelig liggen in Friesland, bleek wel uit het feit dat een groepje supporters naar het stadion van SC Cambuur kwamen toen Dwight Lodeweges bekendmaakte als coach de overstap naar Heerenveen te maken. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner