14.05.2015 09:34

Huurling Hahn kan Feyenoord in crisis storten

Doelman Warner Hahn kan de club waar hij onder contract staat zondag Europees voetbal door de neus boren als hij met zijn tijdelijke werkgever PEC Zwolle tegen Feyenoord speelt.

Na vier duels zonder zege hangt de derde plaats van Feyenoord en daarmee plaatsing voor de derde voorronde van de Europa League aan een zijden draadje. De Rotterdammers moeten zondag winnen bij de ploeg van huurling Hahn waar de afgelopen twee jaar werd verloren. Bij puntenverlies van Feyenoord kunnen AZ (Excelsior-uit) en het twee punten lager geklasseerde Vitesse (FC Utrecht-thuis) Feyenoord veroordelen tot de play-offs.

"Het is leuk om tegen Feyenoord te spelen, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is", zegt Hahn. "Wij zijn al zeker van de play-offs, maar zullen er zeker niet met de pet naar gooien. Feyenoord-thuis is één van de topwedstrijden voor ons, dus dan willen we ook presteren. Ik verwacht een open wedstrijd, zeker omdat zij moeten winnen."

Succesvol

Het is tot nu toe al een ongekend succesvol seizoen voor Hahn én Zwolle. De doelman onderscheidt zich bijna wekelijks en hielp de club daarmee naar de tweede bekerfinale op rij, die vorige week verloren ging tegen FC Groningen. In de competitie haalde Zwolle een recordaantal van 50 punten waar het er zondag nog eens drie aan toe kan voegen. Het vasthouden van de zesde plaats zou een clubrecord betekenen en ook de zevende plek waarop de ploeg minimaal eindigt is een verbetering van de achtste stek uit 1979.

"Ik heb een constant seizoen gekeept en ook met de ploeg hebben we een heel goed jaar gehad, maar als we straks in de play-offs verliezen gooi je dat eigenlijk weg", zegt Hahn. "In de bekerfinale hebben we niet goed gespeeld en verloren, maar die teleurstelling hoort bij voetbal. Nu moeten we er weer staan."

Tegenstelling

Het is een grote tegenstelling met Rotterdam-Zuid, waar trainer Fred Rutten in een mager seizoen al vroeg aankondigde al na één jaar te vertrekken. Het verspelen van de derde plaats zou een kleine catastrofe zijn.

"Feyenoord had het in het begin van het seizoen lastig, maar deed het daarna een stuk beter en kwam ver in Europa. Na de winterstop gaat het weer minder. Het is lastig te zeggen hoe dat komt en welke rol het vertrek van Rutten daarbij speelt."

Hahn maakt zich er voorlopig niet druk om. Hij bekijkt pas na dit seizoen waar hij na de zomer speelt. "Ik wil vooral graag keepen. Als dat bij Feyenoord kan, is dat leuk en ben ik niet bang om de concurrentie aan te gaan."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner