15.05.2015 09:40

Gudelj: "De stemming werd steeds joliger"

Nemanja Gudelj (r.) scoort hier de 1-0. Wilson Eduardo (l.) staat op het verkeerde been om dit schot nog te blokkeren. (18-04-2015)
Nemanja Gudelj (r.) scoort hier de 1-0. Wilson Eduardo (l.) staat op het verkeerde been om dit schot nog te blokkeren. (18-04-2015)

Nemanja Gudelj voelt geen druk om de derde plaats komend weekend over te nemen van Feyenoord. Volgens de middenvelder van AZ ligt die druk namelijk bij de Rotterdammers.

"Voor ons is een derde plaats alleen maar mooi meegenomen", legt Gudelj uit tegenover het Algemeen Dagblad. "We kunnen vrijuit spelen. Het gaat straks om de play-offs. Die moeten we zien te winnen. Dan plaatsen we ons alsnog voor Europees voetbal. Vitesse maakt ook een kans, maar die ploeg staat nog op achterstand."

Gudelj erkent dat hij en zijn teamgenoten hebben genoten van de zeperd van Feyenoord tegen Vitesse maandag. "In de groepsapp die we hebben, werd de stemming maandag tijdens Feyenoord – Vitesse steeds joliger. Na de 0-1 voor Vitesse was iedereen al blij. Dat werd alleen maar meer bij de 0-2 werd en uiteindelijk de 1-4. Vooraf hoop je dat Feyenoord minstens gelijkspeelt, dan weet je dat zo’n wedstrijd als die van zondag echt ergens om gaat. Dat is nu het geval."

De nieuwe speler van Ajax gaat er zondag vol op, want inhouden kan hij niet. "Nee, zo ben ik niet, zo hebben ze me thuis niet opgevoed. Ik wil altijd alles winnen. Zelfs onschuldige spelletjes met mijn broertje en zusje. Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. En het is nog steeds zo dat je eerder geblesseerd raakt als je maar half de duels in gaat in plaats van vol."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner