15.05.2015 12:30

Transferpraat: Boëtius, Götze, en Bale

De transfermarkt gaat pas volgende maand open, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Jean-Paul Boëtius speelt volgend seizoen zijn wedstrijden misschien wel in de Primera División. Het Real Sociedad van trainer David Moyes zou belangstelling hebben voor de 21-jarige buitenspeler van Feyenoord. Boëtius is dit seizoen lang niet altijd verzekerd van een basisplaats en maakte in de wedstrijden die hij speelt vaak een povere indruk. Desondanks wil de huidige nummer twaalf van de Spaanse competitie hem graag inlijven volgens Real Sociedad Digital.

Hoewel Mario Götze bij Bayern München regelmatig aan spelen toekomt, is hij niet altijd een vaste waarde in het team van Pep Guardiola. Geruchten dat de 22-jarige Duitser bij de topclub uit München wil vertrekken, klinken steeds sterker. Arsenal – dat ook in Götze geïnteresseerd was voordat hij naar Bayern vertrok – wil volgens The Daily Express de maker van het winnende WK 2014-doelpunt aantrekken voor een bedrag van om en nabij de veertig miljoen euro.

Gareth Bale werd twee seizoenen geleden door Real Madrid voor ongeveer honderd miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur. De Welshman doet het niet slecht bij de Madrileense grootmacht, maar heeft nog niet bewezen het exorbitante bedrag waard te zijn. Er lijkt wat wrevel te zijn tussen de speler en club en Manchester United zou van die situatie willen profiteren. De club van trainer Louis van Gaal zal volgens Express in de zomer een poging wagen om Bale terug naar Engeland te halen.

Jackson Martínez heeft zijn vertrek bij FC Porto al aangekondigd, maar het is nog niet duidelijk bij welke club zijn toekomst ligt. Onder andere Arsenal en Liverpool worden met de Colombiaanse spits in verband gebracht, maar Metro meldt dat Tottenham Hotspur de beste papieren heeft om de fysiek sterke spits aan te trekken. Martínez heeft nog een contract voor twee seizoenen bij zijn Portugese werkgever.

De felbegeerde Paulo Dybala verhuist in de zomer waarschijnlijk naar Juventus. De 21-jarige Argentijn maakt wekelijks indruk bij Palermo en daarmee wekte hij onder meer de interesse van Arsenal. Italiaanse media melden echter dat Dybala heeft gekozen voor de Oude Dame. Met de transfer zou een bedrag van meer dan dertig miljoen euro gemoeid zijn. Dybala – dit seizoen goed voor dertien competitiedoelpunten – wacht nog altijd op zijn debuut in het Argentijnse nationale team.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner