15.05.2015 15:19

Rutten: "De druk wordt groter bij Feyenoord"

Trainer Fred Rutten bekijkt zijn ploeg Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen Excelsior. (06-12-2014)
Trainer Fred Rutten bekijkt zijn ploeg Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen Excelsior. (06-12-2014)

Trainer Fred Rutten voelt de druk bij Feyenoord toenemen. De Rotterdammers moeten zondag na een reeks slechte resultaten winnen van PEC Zwolle om Europees voetbal veilig te stellen. "Voor een grote club als Feyenoord is het behalen van twee punten uit vier wedstrijden niet goed genoeg."

"Dan wordt de druk groter en dat hoort erbij, al ben ik daar niet mee bezig. Ik richt me volledig op de wedstrijd van zondag, dat is het enige wat voor ons telt", zegt Rutten op de website van de huidige nummer drie van de Eredivisie.

Feyenoord leek na een 1-4 zege bij AZ op weg naar de derde plaats, maar sindsdien is er zand in de Rotterdamse motor gekomen. Klap op de vuurpijl was de onthutsende 1-4 nederlaag van maandag tegen Vitesse. Die teleurstelling moest de ploeg in de afgelopen dagen verwerken.

"Als je zo’n klap krijgt als tegen Vitesse, is het logisch dat de eerste dagen erna vervelend zijn", aldus Rutten. "Toch kun je er als trainer ook voor zorgen dat de teleurstelling naar de achtergrond wordt verdreven, bijvoorbeeld door iets andere trainingsvormen te bedenken die het plezier terugbrengen."

Als Feyenoord zondag de laatste competitiewedstrijd wint, is de derde plaats een feit. Bij puntverlies is de kans heel groot dat Feyenoord de play-offs om Europees voetbal ingaat. Vitesse en AZ liggen namelijk op de loer en kunnen bij een nieuwe misstap van Feyenoord profiteren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner