15.05.2015 16:47

Strijdbare Van den Brom: "AZ op ramkoers"

Trainer John van den Brom van AZ peinst in het duel met FC Groningen. (08-02-2015)
Trainer John van den Brom van AZ peinst in het duel met FC Groningen. (08-02-2015)

AZ hoopt zondag ten koste van Feyenoord alsnog de derde plaats in de eredivisie te veroveren en zich daarmee rechtstreeks te plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League. AZ moet dan winnen bij Excelsior, terwijl Feyenoord punten verspeelt bij PEC Zwolle.

Nemanja Gudelj keert terug in de basiself na een schorsing. Dat gaat waarschijnlijk ten koste van Thom Haye, die hem vorige week in het thuisduel met NAC (3-2) verving. "Onze opdracht is duidelijk: winnen. We liggen op ramkoers", sprak trainer John van den Brom strijdbaar. "Als we na een overwinning derde worden, is het feest. Blijven we na een overwinning vierde, dan gaan we met een goed gevoel de play-offs in. We hebben dan namelijk vier keer op rij gewonnen."

Voor tegenstander Excelsior staat er weinig meer op het spel. De Kralingers speelden zich vorige week in veilige haven. De Rotterdammers zullen het rustig aandoen, omdat ze via het Fair Play-klassement Europa in kunnen. "Het is een leuke ploeg. Ze hebben zich dit seizoen meer dan terecht veiliggespeeld. Ik denk dat Excelsior nu tegen ons vrijuit kan spelen. Wij zijn er klaar voor. We doen het dit seizoen heel goed op kunstgras en hebben uit meer punten gepakt dan thuis", zegt Van den Brom over Excelsior.

Berghuis

Vrijdag kreeg Van den Brom ook een telefoontje van bondscoach Guus Hiddink. Hij bracht de AZ-trainer het nieuws dat zijn pupil in de voorselectie van Oranje zit. "Dat is positief voor hem en voor de club. En ja, het is zeker verdiend. Steef is bezig aan een heel goede serie. Hij is met zijn goals en assists belangrijk voor ons. Ik mocht het goede nieuws vervolgens aan hem brengen. Mooi om te zien, die blijheid op zijn gezicht."

ANP/Voetbal.com
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner