15.05.2015 16:15

Doelman van NAC kan opgelucht adem halen

Jelle ten Rouwelaar verdedigt zondag gewoon het doel van NAC in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. "En hij keept ook in de nacompetitie", verduidelijkte zijn trainer Robert Maaskant vrijdag na de training van de ploeg uit Brabant.

Ten Rouwelaar ligt onder vuur bij NAC wegens een aantal mindere optredens. Ook Maaskant liet afgelopen week doorschemeren dat hij twijfelde aan zijn eerste doelman. Inmiddels is de coach van mening dat Ten Rouwelaar de beste optie blijft voor een plaats onder de lat.

NAC kan de play-offs tegen degradatie niet meer ontlopen na de nederlaag van vorige week tegen AZ (3-2). Toch vindt Maaskant dat er belangen zijn. "Een goed resultaat tegen Groningen kan helpen voor het vertrouwen richting de play-offs. Er zijn dus wel degelijk belangen voor deze wedstrijd", vindt de hoofdcoach. 

"We moeten het reguliere seizoen goed afsluiten, al is het voor de club en voor de supporters om te laten zien dat we er klaar voor zijn. Natuurlijk had je het liefst tegen Groningen voor lijfsbehoud gespeeld, maar dat zit er helaas niet meer in."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner