16.05.2015 19:14

Ortíz laat zich opereren aan zijn meniscus

Jerry St. Juste (l.), die tegen AZ zijn basisdebuut beleeft, komt in een rommelige situatie terecht met middenvelder Celso Ortíz. (11-04-2015)
Jerry St. Juste (l.), die tegen AZ zijn basisdebuut beleeft, komt in een rommelige situatie terecht met middenvelder Celso Ortíz. (11-04-2015)

Celso Ortíz mist de laatste competitiewedstrijd van AZ. De middenvelder raakte afgelopen vrijdag geblesseerd op de training en heeft een operatie nodig om een scheurtje in zijn meniscus te doen helen. De Paraguayaan stond eerder aan de kant met een gebroken onderarm.

Daardoor kwam Ortíz dit seizoen tot 24 competitiewedstrijden en drie duels in het bekertoernooi. De middenvelder, die in 2010 zijn eerste officiële wedstrijd in dienst van de Alkmaarders speelde, gaat deze week onder het mes, waardoor een rentree voor het begin van het volgende seizoen haalbaar moet zijn.

AZ is in de Eredivisie nog aan het strijden in de subtop van Nederland. De ploeg kan nog derde worden en daarmee een ticket voor de voorrondes van de Europa League veiligstellen. Qua punten staat het gelijk met de nummer drie, Feyenoord, maar het doelsaldo van de Rotterdammers is veel beter. Mocht Feyenoord punten verspelen, dan kan AZ profiteren met winst op Excelsior. De nummers vier tot en met zeven spelen play-offs voor één ticket voor de voorrondes van de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner