17.05.2015 16:39

Heracles sluit seizoen af met nipte zege

In een gezapig duel heeft Heracles Almelo zondagmiddag met 1-0 weten te winnen van Go Ahead Eagles. Bryan Linssen maakte na vijftig minuten de enige treffer van de wedstrijd.

Voor zowel Heracles Almelo als Go Ahead Eagles stond er niets meer op het spel en dat was goed te merken. Heracles Almelo was al zeker van nog een seizoen Eredivisie, Go Ahead Eagles kon de nacompetitie al niet meer ontlopen. Hoogtepunten waren dan ook spaarzaam, al deed met name Deniz Türüç nog wel zijn best er iets van te maken. Eerst schoot hij in het zijnet, even later rakelings naast. Na een kwartier werd er door de Deventernaren toch een klein feestje gevierd, toen bleek dat NAC Breda op achterstand was gekomen tegen FC Groningen. De Eagles stegen daarmee virtueel naar de zestiende plaats, maar de feestvreugde was van korte duur omdat NAC Breda al snel de gelijkmaker op het bord schoot.

Na een halfuur kwam er ook in Almelo wat leven in de brouwerij, toen Glynor Plet een aantal kansen kreeg. Eerst kopte hij een goede voorzet van Wesley Verhoek over het doel, vervolgens leverde hij de bal zomaar in na een voorzet van Lesly de Sa.

Meer hoogtepunten waren er in de helft niet en na 45 minuten was de stand dan ook 0-0. Vlak na rust werden de supporters wakker geschud, toen Bryan Linssen op prachtige wijze de 1-0 maakte. Na een lange bal van Iliass Bel Hassani schoot hij de bal in de verre hoek. Tien minuten later had diezelfde Linssen de 2-0 op zijn schoen, toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Wout Weghorst. Erik Cummins lag al op de grond, maar Linssen kreeg het voor elkaar om de bal voorlangs te schieten en herhaalde dat enkele minuten later nogmaals.

Daardoor mocht Go Ahead Eagles blijven hopen op de gelijkmaker of zelfs meer, om nog te stijgen naar de zestiende plaats. Plet kreeg nog een aantal kansen na voorzetten van De Sa en Türüç, maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen. De Eagles eindigen het seizoen daardoor op de zeventiende plaats en starten vrijdag de nacompetitie tegen de Graafschap. Voor Heracles Almelo zit het seizoen erop.

Door: Jessica Westdijk