17.05.2015 16:34

PSV wint weer en verbreekt eigen record

Ondanks dat er weinig belangen meer waren kon PSV het eigen record van aantal overwinningen verbeteren. Door de 2-3 overwinning in het Kyocera Stadion zondagmiddag bij ADO Den Haag is die missie geslaagd. Aanvoerder Georginio Wijnaldum zorgde met een goal in blessuretijd voor de 29e overwinning in één seizoen.

Er stond niets meer op het spel en dat was te zien in de beginfase. Zowel ADO Den Haag als PSV deed het rustig aan en wilde het vooral rustig aan doen in de laatste wedstrijd van het seizoen. In het eerste kwart van de wedstrijd waren er louter mogelijkheden via schoten van grote afstand. Onder meer Memphis Depay en Adam Maher probeerden het. Maar na 24 minuten spelen waren de gastheren wel trefzeker. Aleksandr Yakovenko schoot ook van ver en zag zijn poging in de verre hoek belanden omdat doelman Jeroen Zoet slecht zicht op de bal had: 1-0.

De thuisploeg leek door te willen drukken en willen profiteren van de gemakzucht aan Eindhovense kant. Onder andere Michiel Kramer en Gianni Zuiverloon kregen de mogelijkheden. Laatstgenoemde zag zijn staande omhaal goed gekeerd worden door PSV-doelman Zoet. Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid voor Luuk de Jong. De precisie was echter niet scherp waardoor Martin Hansen het doel schoon hield. Toch ging het team van coach Philip Cocu niet bij de pakken neerzetten.

Memphis lukte het niet na twee goede kansen maar vlak voor rust was het wel raak. Luciano Narsingh bracht de landskampioen op gelijke hoogte na een schitterende combinatie tussen Memphis en De Jong: 1-1. Vlak na rust kreeg Michiel Kramer een grote mogelijkheid alleen voor doelman Jeroen Zoet. Karim Rekik stond echter op zijn post en zorgde met een perfecte sliding voor een doeltrap.

Even later werd een doelpunt van Roland Alberg terecht afgekeurd in verband met buitenspel. Ook aan de andere kant waren er kans in het begin van het tweede bedrijf. Luuk de Jong en aanvoerder Wijnaldum misten grote kansen op een Eindhovense voorsprong. In de 56e minuut was het echter ADO wat wederom de voorsprong pakte. Danny Bakker scoorde met een prachtig schot in de kruising en beloonde zodoende zijn goede spel: 2-1.

Een paar minuten later was het alweer gelijk. Memphis Depay was niet zelfzuchtig en bereikte Luuk de Jong die van dichtbij vrijstand scoorde: 2-2. Het betekende alweer de twintigste goal van het seizoen voor de nieuweling in Eindhovense dienst. Aan kansen geen gebrek in de tweede helft. PSV had het beste van het spel in de tweede helft en nam ook het initiatief. Maar na de spectaculaire beginfase in het tweede bedrijf viel het vierde kwart van de wedstrijd ietwat tegen.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd zorgde aanvoerder Wijnaldum alsnog voor de overwinning: 2-3. Opnieuw was Jetro Willems de aangever met een uitstekende en puntgave voorzet. Dat betekent dat ADO Den Haag is geëindigd op een verdienstelijke dertiende plaats in de Eredivisie. Landskampioen PSV verbreekt  het eigen record aan aantal overwinningen in een seizoen en eindigt met een overwinning. Het was een fantastisch seizoen voor de Eindhovenaren met volgend jaar weer eens deelname aan de Champions League.

Door: Koen Larmit