17.05.2015 21:59

Feyenoord bevestigt vervroegd vertrek Rutten

Feyenoord-trainer Fred Rutten kijkt bedenkelijk na het competitieduel met Vitesse. (11-05-2015)
Feyenoord-trainer Fred Rutten kijkt bedenkelijk na het competitieduel met Vitesse. (11-05-2015)

Fred Rutten en Feyenoord nemen nog voor het einde van het officiële seizoen afscheid van elkaar. De situatie van de trainer, die na dit seizoen zou vertrekken, werd onhoudbaar na de nederlaag tegen PEC Zwolle.

Door de zeperd in Overijssel liep Feyenoord directe plaatsing voor Europees voetbal mis. AZ won haar laatste wedstrijd in de Eredivisie wel, waardoor de Alkmaarders over Feyenoord heen gaan en aan de haal gingen met de derde plek. Deze plaats geeft recht op een ticket voor de derde voorronde van de Europa League.

Feyenoord, dat uiteindelijk vierde werd, moet dit nu zien te bereiken via de play-offs. Met een wedstrijd tegen sc Heerenveen en vervolgens een duel met de winnaar van de wedstrijd Vitesse - PEC Zwolle kan Feyenoord alsnog Europees voetbal afdwingen, maar de wanvertoning tegen PEC Zwolle geeft weinig vertrouwen.

Rutten liep na de verliesbeurt gedesillusioneerd rond in het IJsseldeltastadion, waardoor er al gespeculeerd werd over een vervroegd vertrek van de trainer. Een uur voor het officiële bericht lichtte Rutten de NOS al in via Whatsapp. Giovanni van Bronckhorst wordt door het vertrek van Rutten eerder naar voren geschoven.

De oud-voetballer van Feyenoord was dit seizoen assistent-trainer en zou aan het begin van het volgende seizoen de taken van Rutten overnemen, maar zal in de play-offs Feyenoord naar Europees voetbal moeten leiden. Jean-Paul van Gastel blijft assistent-trainer, terwijl Patrick Greveraars samen met Rutten vertrekt uit Rotterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner