19.05.2015 11:49

Geen paniek bij AZ door vertrekkende spelers

Trainer John van den Brom van AZ heeft het naar zijn zin in het uitduel met SC Cambuur.  (29-11-2014)
Trainer John van den Brom van AZ heeft het naar zijn zin in het uitduel met SC Cambuur. (29-11-2014)

AZ Alkmaar levert aankomend seizoen flink wat kwaliteit in. Wesley Hoedt (Lazio), Nemanja Gudelj (Ajax), Simon Poulsen (PSV) en Esteban (aflopend contract) vertrekken in ieder geval. AZ raakt echter niet in paniek.

Naast Hoedt, Gudelj, Poulsen en Esteban is er ook belangstelling voor Steven Berghuis en Jeffrey Gouweleeuw. AZ-trainer John van den Brom paniekeert niet. "Hun vervangers zullen van een vergelijkbaar niveau zijn of in elk geval de potentie hebben om dat te bereiken", vertelt de oefenmeester aan het Algemeen Dagblad. "Als Berghuis gaat, weten we precies wie we willen hebben. En als Gouweleeuw gaat ook."

"Zo'n club zijn wij nu eenmaal, dat is ons businessmodel", sluit technisch directeur Earnest Stewart aan bij de woorden van zijn trainer. "Na het vertrek van Rasmus Elm en Pontus Wernbloom raakten we ook niet in paniek. Net als toen Moussa Dembélé en Mounir El Hamdaoui de club verlieten." AZ eindigde dit seizoen als derde en mag daardoor in actie komen tijdens de voorronde van de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner