20.05.2015 09:13

'Uth gaat in gesprek met Bundesliga-club'

Een transfer van Mark Uth naar de Duitse Bundesliga komt steeds dichterbij. Eerder doken in de media al berichten op over interesse van 1899 Hoffenheim en dat wordt steeds concreter. De spits van sc Heerenveen zal binnenkort in gesprek gaan met deze club.

Dat gebeurt wanneer de play-offs voor sc Heerenveen om Europees voetbal erop zitten, schrijft De Telegraaf woensdag. Volgens de krant is de huidige nummer negen van de Bundesliga 'zeer concreet' geworden. Bij Hoffenheim zou Uth de absolute nummer één zijn om de voorste linie te versterken.

Uth heeft in zijn eerste seizoen als eerste spits van sc Heerenveen indruk gemaakt op de Duitsers. Met vijftien competitiedoelpunten en tien assists is hij bovendien één van de meest waardevolle spelers van de Eredivisie geweest. In een top vijf met Luuk de Jong, Hakim Ziyech, Memphis Depay en Tjaronn Chery staat de spits van sc Heerenveen vierde.

Dat zou voor sc Heerenveen een flinke aderlating zijn, maar tegelijkertijd willen de Friezen best meewerken aan een transfer. Het contract van de Duitser loopt medio 2016 af en dat betekent dat sc Heerenveen deze zomer een transferbedrag voor de speler kan vragen.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner