21.05.2015 11:15

"Ik laat mijn team toch niet in de steek"

Maikel van der Werff (r.) en Bruno Andrade vechten een duel in de lucht uit tijdens Willem II - PEC Zwolle. (13-12-2014)
Maikel van der Werff (r.) en Bruno Andrade vechten een duel in de lucht uit tijdens Willem II - PEC Zwolle. (13-12-2014)

Maikel van der Werff speelt donderdag en zondag tegen zijn toekomstige club Vitesse. De verdediger van PEC Zwolle heeft even moeten nadenken, maar hij is gewoon van plan om alles te geven tegen Vitesse.

"Ik laat mijn team toch niet in de steek, dacht ik", vertelt Van der Werff aan het Algemeen Dagblad. "Ik wil het hier zo goed mogelijk afsluiten en zal me dan ook niet inhouden. Ik doe voor meer dan 100 procent mijn best, hoewel het mijn nieuwe club is. Ik wil hier in stijl afsluiten. Vanaf 28 juni begin ik bij Vitesse. Dan zal ik alles voor die club geven. Op dit moment word ik nog gewoon betaald door PEC."

Van der Werff kreeg advies van Theo Janssen. "De dag dat ik in Arnhem tekende, kwam ik Theo Janssen tegen. In die week speelden we in de competitie ook tegen Vitesse. Theo had hetzelfde meegemaakt toen hij de overstap maakte van FC Twente naar Ajax. Hij zei me ook dat ik gewoon alles moest geven. 'Dit zijn de mooiste wedstrijden', zei hij. Dat zal ik ook doen. Ik ben ook slechts één speler, hè. Bij een spits ligt het misschien anders, maar als Vitesse het niet redt, heb ik dat echt niet in mijn eentje veroorzaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner