22.05.2015 16:46

Maldini zit Beckham dwars en start eigen club

Paolo Maldini is zijn eigen club gestart in Miami. De legendarische AC Milan-verdediger wil vanaf 2016 starten in de Amerikaanse competitie met zijn voetbalclub Miami FC.

"Ik geloof heel erg in de groei van voetbal in de Verenigde Staten. Met dit project willen we bewerkstelligen dat er een topclub ontstaat in een van de grootste steden in dit land", zegt hij op de officiële website van de NASL, het op één na hoogste niveau in Amerika. Het hoogste niveau is de Major League Soccer.

Het is opvallend dat Maldini start met zijn nieuwe club in Miami. Zijn oud-teamgenoot David Beckham had ook grootse plannen om Miami FC op te richten. Hij wilde echter in de MLS met de club acteren. De Engelsman heeft echter problemen om een juiste locatie voor het voetbalstadion te vinden. Maldini heeft daar geen last van. Hij kiest ervoor om eerst in stadions te spelen van andere clubs. 

De vraag of hij Beckham hier mee dwars zit, ontwijkt hij overigens slim. "Miami is al vijftien jaar lang mijn tweede thuis. Daarom ben ik zeer enthousiast over dit project en hopelijk wordt het succesvol", aldus de verdediger. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner