22.05.2015 22:38

NAC Breda overleeft uitwedstrijd in De Koel

Niels Fleuren (v.) van VVV-Venlo heeft de smoor in, achter hem viert NAC Breda de 0-1 in het play-offduel om promotie en degradatie. (22-05-2015)

NAC Breda heeft vrijdagavond de eerste stap richting lijfsbehoud gezet. Guyon Fernandez maakte in De Koel het enige doelpunt van de wedstrijd. Met hangen en wurgen bleef NAC Breda overeind tegen VVV-Venlo. Maandag kan NAC Breda het karwei in eigen huis afmaken en zich plaatsen voor de laatste ronde van de nacompetitie.

De ploeg van Robert Maaskant werd in de eerste minuten van de wedstrijd overrompeld door VVV-Venlo, maar hield stand. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg NAC Breda steeds meer controle over de wedstrijd. Dat resulteerde na een kwartier spelen bijna in de 1-0. Na een prachtige solo schoot sterspeler Adnane Tighadouini de bal op de paal.

Guyon Fernandez was de volgende speler van NAC Breda die de volgende twee kansen kreeg. Nadat hij de eerste mogelijkheid miste, schoot hij even later wel raak. Na een goede pass van Mats Seuntjens omspeelde Fernandez VVV-goalie Niki Mäenpää, om vervolgens de bal in het doel te schieten. Aangever Seuntjens redde NAC Breda even later door een kopbal van Jeffrey Altheer van de lijn te halen.

Na rust ging VVV-Venlo op jacht naar de gelijkmaker. Tot tweemaal toe was Melvin Platje heel dicht bij de 1-1, maar het ontbrak de spits aan geluk. Eerst schoot de spits de bal van grote afstand over Jelle ten Rouwelaar heen, maar eindigde zijn inzet op de lat. Een minuut later raakte de opportunistische aanvaller de paal.

In het Rat Verlegh Stadion wordt aanstaande maandag het tweede duel tussen VVV-Venlo en NAC Breda gespeeld. De winnaar van deze ronde plaatst zich voor de finale van de play-offs. In de eindstrijd wacht de winnaar van het tweeluik tussen Roda JC en FC Emmen.

Door: Vincent Houttuin