24.05.2015 14:50

Achahbar start in de spits tegen Heerenveen

Anass Achahbar zet Feyenoord met zijn hoofd op een 1-2 voorsprong tegen FC Dordrecht. (15-03-2015)
Anass Achahbar zet Feyenoord met zijn hoofd op een 1-2 voorsprong tegen FC Dordrecht. (15-03-2015)

Feyenoord start zondagmiddag tegen sc Heerenveen met Anass Achahbar in de basis. Hij speelt in plaats van de gepasseerde Colin Kâzım-Richards. Bij de Friezen ontbreekt de niet fitte Simon Thern. Lerin Duarte is zijn vervanger.

Giovanni van Bronckhorst verraste donderdag in zijn eerste duel als hoofdcoach van Feyenoord al met de basisplaats voor Bilal Başaçıkoğlu. Ook in zijn tweede duel maakt hij een bijzondere keuze.  Kâzım-Richards begint bij de Rotterdammers namelijk op de bank tijdens het treffen met sc Heerenveen. Van Bronckhorst kiest voor een bewegelijke aanval met opnieuw Başaçıkoğlu, Jean-Paul Boëtius en dus  Achahbar.

In de verdediging van de Rotterdammers is een basisplaats ingeruimd voor Rick Karsdorp. Hij was donderdag nog geschorst. Zijn plek in de basis gaat ten koste van Luke Wilkshire die op de bank begint. Lex Immers kampt nog altijd met een blessure en ontbreekt ook zondag in de selectie van Feyenoord.

Sc Heerenveen moet het in De Kuip doen zonder Thern. De Zweed, donderdag nog maker van het enige doelpunt in de heenwedstrijd, is niet fit genoeg om te spelen. Zijn plek op het middenveld wordt ingenomen door Duarte. Ook het meespelen van die andere Zweed in Friese dienst, Sam Larsson, was onzeker. Hij is echter fit genoeg bevonden om in de basis te beginnen. Voor de rest begint Dwight Lodeweges met dezelfde namen als donderdag in Friesland.

De wedstrijd tussen Feyenoord en sc Heerenveen is  hier  live te volgen! 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner