25.05.2015 10:36

Update: Falcao definitief terug naar Monaco

De wegen van Radamel Falcao en Manchester United zullen na dit seizoen scheiden. De Colombiaanse aanvaller hoeft namelijk niet te rekenen op een langer verblijf bij Manchester United. 

Falcao wist dit seizoen weinig indruk te maken in Engeland. De aanvaller werd voor een bedrag van € 30 miljoen euro gehuurd van AS Monaco, maar hij wist slechts vier keer te scoren. Omgerekend zou dat betekenen dat Falcao € 7,5 miljoen kost per doelpunt. De BBC meldt dat Falcao mede door zijn doelpuntendroogte volgend seizoen niet terug hoeft te keren op Old Trafford. Tenminste niet als speler van Manchester United. 

De spits kent de afgelopen twee seizoenen veel pech. Bij FC Porto en Atlético Madrid wist hij de Europa League te winnen en scoorde hij regelmatig. Bij AS Monaco raakte hij zwaar geblesseerd en het lijkt erop dat dat hem nog steeds parten speelt. 

Louis van Gaal zelf wil nog niet te reageren op het nieuws van BBC. "Ik weet welke spelers blijven en welke spelers vertrekken, maar ik kan dat nog niet zeggen", zei hij op de persconferentie na afloop van het duel met Hull City. 

Update: Falcao definitief terug naar AS Monaco

Louis van Gaal heeft Radamel Falcao komend seizoen niet koste wat kost nodig en laat de Colombiaan terugkeren naar AS Monaco. De spits kwam vorig jaar zomer op huurbasis over van de Monegasken, maar kon bij Manchester United niet imponeren. De nummer vier van de Premier League maakt daarom geen gebruik van de optie in het huurcontract om hem definitief over te nemen.

Falcao kwam dit seizoen tot 29 duels, waarvan hij lang niet alle wedstrijden in de basis stond. De 29-jarige Colombiaan scoorde daarin vier keer. Hoewel geruchten gingen dat Van Gaal en Falcao niet goed met elkaar overweg konden, wenst de oud-bondscoach van het Nederlands elftal hem het allerbeste. "Falcao is op en top prof en een goed mens. Namens mezelf en de club wens ik hem een goede toekomst'', aldus Van Gaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner